alt


Όταν η Maria De Jesus, ή αλλιώς Marichuy όπως την φωνάζουν, γεννήθηκε, η μητέρα της, Cecilia Velarde, πιστεύοντας πως θα πεθάνει, εμπιστεύεται την κόρη της σε έναν παπά, τον Πάτερ Anselmo, ο οποίος την πηγαίνει σε ένα ορφανοτροφείο. Στην ηλικία των 15, η Marichuy το σκάει από το ορφανοτροφείο και αρχίζει να ζει στους δρόμους, κάνοντας ό,τι μπορεί για να επιβιώσει. Καθώς τα χρόνια περνούν, ένας μεθυσμένος της επιτίθεται. Αυτή η εμπειρία την κάνει να μην εμπιστεύεται τους άντρες και να έχει τρομερούς εφιάλτες. Η Candelaria, μια καθαρίστρια, της προσφέρει σπιτικό, και της συμπεριφέρεται σαν να είναι κόρη της. Η Marichuy κάνει διάφορες δουλειές για να βοηθήσει την Candelaria.

Μια μέρα, η μεγαλοψυχία της Marichuy της δημιουργεί προβλήματα και την οδηγεί σε μια κατάσταση όπου θα βρεθεί στο δικαστήριο, όπου ο δικαστής ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο βιολογικός της πατέρας (που όμως κανένας από τους δυο τους δεν το γνωρίζει), θέλει να την στείλει στην φυλακή. Από την άλλη ο Juan Miguel San Roman, που πρόσφατα επιβίωσε από ένα δυστύχημα με αεροπλάνο, σε αντίθεση με την γυναίκα του την Viviana που πέθανε όπως αυτός πιστεύει, πιστεύει ότι η Marichuy είναι αθώα. Η Viviana ζει και βασιλεύει για την ακρίβεια, και είναι κάτι σαν την Καμέλια από την σειρά "Κορίνα η αγριόγατα" που κάνει ζωή πολυτελείας. Η Marichuy υπερασπίζεται από τον ψυχοαναλυτή, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Juan Miguel San Roman, που βλέπει το καλό που πηγάζει από την Marichuy. Η Marichuy ελευθερώνεται κάτω από την επιμέλεια του Juan Miguel και εκείνος κανονίζει να μείνει στο σπίτι του με την κόρη του την Mayita, την πεθερά του την Onelia και την αδερφή του την Rosio. Για όσο καιρό η Marichuy βρίσκεται στο σπίτι του, και οι δυο αρχίζουν να τρέφουν ερωτικά αισθήματα. Αλλά μετά ο Juan Miguel πηγαίνει την Marichuy στην οικογένεια Velarde, για να εμποδίσει να εξαπλωθεί η αγάπη τους..

Η Marichuy εκεί συναναστρέφεται μόνο με την Cecilia ( γυναίκα του Patricio και βιολογική μητέρα της Marichuy) και μια υπηρέτρια. Ο Patricio και η Estefania, η οποία υποστηρίζει πως είναι η χαμένη κόρη των Velarde. Η Estefania δείχνει μεγάλη απέχθεια στην Marichuy γιατί κι εκείνη τρέφει αισθήματα για τον Juan Miguel. Όταν η Estefania και η θεία της, Isabella, καταλαβαίνουν πως η Marichuy είναι η πραγματική κόρη των Velardes, κάνουν την ζωή της Marichuy κόλαση, όπως για παράδειγμα την κάνουν να φαίνεται πως έκλεψε χρήματα από τους Velardes. Η Cecilia αρχίζει να βασανίζεται από την "αληθινή" κόρη της την  Estefania και Marichuy, την οποία έχει αρχίσει να την συμπαθεί πάρα πολύ και να δένετε πολύ μαζί της. Τελικώς, η Estefania καταφέρνει να δημιουργήσει σχέση με τον Juan Miguel, κάτι που δημιουργεί ζήλια στην Marichuy. Όταν ο Patricio φτάνει στα όριά του από "τα ψέματα και την συμπεριφορά" της Marichuy, εκείνη εκδηλώνει στον Juan Miguel ότι θέλει να ζήσει μαζί του γιατί δεν μπορεί να ζήσει πλέον με την οικογένεια Velardes. Ο Juan Miguel εκπληρώνει την επιθυμία της, και την παίρνει μαζί του. 

Εκεί, ο Juan Miguel καταλαβαίνει πως ήταν αυτός που της είχε επιτεθεί όταν ήταν μικρότερη και πως εκείνη δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς είχε συμβεί. Όταν ο Juan Miguel αρχίζει να την αποφεύγει λόγω των τύψεων του, η Marichuy πιστεύει πως την μισή, ενώ εκείνος της λεει πως στην πραγματικότητα την αγαπάει. Ο Juan Miguel έχει κανονίσει να παντρευτεί την Estefania αλλά μετά από ένα ατύχημα που είχε, λέει στην Marichuy πως θέλει να την παντρευτεί.

Ο πάτερ Anselmo και ο Eduardo (ο καλύτερος φίλος του Juan Miguel), προειδοποιούν τον Juan Miguel να πει στην Marichuy πως ήταν αυτός που της είχε επιτεθεί, αλλά εκείνος φοβούμενος την απόρριψή της, δεν της λεει τίποτα. Παντρεύονται και περνάνε ένα υπέροχο βράδυ, αλλά την επόμενη μέρα όταν η Marichuy ξυπνάει μετά από εφιάλτη, καταλαβαίνει πως ο Juan Miguel ήταν αυτός που της είχε επιτεθεί. Αυτός παρακαλεί για την συγχώρεση της, αλλά εκείνη δεν τον συγχωρεί και πηγαίνει να ζήσει με την Candelaria.

2 μέρες αργότερα, ο Juan Miguel πηγαίνει σε ένα νοσοκομείο όπου ξαφνικά αναγνωρίζει στο πρόσωπο της νέας του ασθενούς την πεθαμένη γυναίκα του. Έτσι την αναλαμβάνει και την βοηθάει να αναρρώσει.

Η Marichuy γρήγορα αντιλαμβάνεται πως είναι έγκυος και πως αγαπάει τον Juan Miguel παρά τα όσα της έκανε, έτσι πηγαίνει στο σπίτι του Juan Miguel για να τον συγχωρέσει. Αντί όμως να λάβει μια θετική αντίδραση από τον Juan Miguel όπως περίμενε, εκείνος της λέει πως δεν είναι πλέον παντρεμένοι γιατί η γυναίκα του δεν είναι νεκρή. Με ραγισμένη την καρδιά, επιστρέφει στην Candelaria και μιλάει στον πάτερ Anselmo, ο οποίος της υπόσχεται πως θα την στείλει κάπου που κανείς δεν θα την ξέρει.

Η Marichuy φτάνει σε ένα ράντσο και συναντάει τον Leopardo/Omar Contreras ο οποίος είναι επιθετικός και άκαρδος λόγω της τραγικής αγάπης του με την Ivette/Blanca Silva. Παρ'όλα αυτά, η καλοσύνη και η αθωότητά της, τον κάνουν να αλλάξει και να την ερωτευτεί. Ο Leopardo, αν και γνωρίζει για την εγκυμοσύνη της, της κάνει πρόταση γάμου και το να γίνει πατέρας για το παιδί της. Η Marichuy δεν μπορεί να αποφασίσει γιατί παρόλα αυτά είναι ακόμα ερωτευμένη με τον Juan Miguel.

Όταν η Marichuy διαβάζει στην εφημερίδα πως η γυναίκα του Juan Miguel δολοφονήθηκε από την Ivette σκέφτηκε πως θα χρειάζεται την βοήθειά της, έτσι αποφασίζει να πάει να τον βρει χωρίς να το πει στον Leopardo. Όταν επιστρέφει στο Mexico μαθαίνει πως ο Juan Miguel είναι αρραβωνιασμένος με την Blanca (την παιδαγωγό της Mayita η οποία υποφέρει από την ψυχική αρρώστια "διπλής προσωπικότητας" επειδή μετατρέπεται σε Ivette). Η Marichuy αποφασίζει να μην επιστρέψει στον Juan Miguel και να συνεχίσει την καριέρα της ως ηθοποιός. Ύστερα από λίγο, ο Juan Miguel μαθαίνει πως η Marichuy επέστρεψε. Απροσδόκητα, ο Juan Miguel ξαναβρίσκεται με έναν παλιό του φίλο τον Omar, ο οποίος έρχεται για να αναζητήσει μια γυναίκα που αγαπά, την Lidio και που στην πραγματικότητα είναι η Marichuy. Ο Juan Miguel δεν ξέρει πως η Lidio είναι η Marichuy.

Η Marichuy και ο Omar αρραβωνιάζονται, αν και εκείνος ζηλεύει όταν η Marichuy έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Juan Miguel. Η Marichuy συνεχίζει να υποδύεται επιτυχημένα διάφορους ρόλος, μέχρι που η Estefania αποφασίζει να φέρει τέλος στην ζωή της Marichuy με το να οπλίσει με κανονικές σφαίρες ένα όπλο που θα χρησιμοποιούνταν σε ένα ρόλο της Marichuy. Η Marichuy χτυπάει στο κεφάλι, κάτι που θα προκαλέσει να χάσει την όρασή της. Σ'αυτό το σημείο, ο Omar αντιλαμβάνεται πως αγαπάει την Blanca και όχι την Marichuy και έτσι την εγκαταλείπει. Η Marichuy προσποιείται πως βλέπει ξανά, έτσι ώστε ο Omar να φύγει και να είναι ευτυχισμένος, χωρίς να έχει τύψεις και επίσης για να μείνει μακριά της και ο Juan Miguel .


alt

Πολύ αργότερα, η Estefania και η θεία της η Isabella είναι ύποπτες για την παρολίγον δολοφονία. Η Estefania τα αρνείται όλα, αλλά η θεία της, πιεσμένη από την αστυνομία, παραδέχεται πως η Estefania θέλει να σκοτώσει την Marichuy. Η Estefania συλλαμβάνεται, λίγο αργότερα. Ο πατέρας της Marichuy παθαίνει καρδιακή προσβολή όταν αντιλαμβάνεται πόσο κακός υπήρξε με την Marichuy ενώ στην πραγματικότητα ήταν όλα εξαιτίας της Estefania.

Όταν ο πατέρας της Marichuy αναρρώνει στο νοσοκομείο, η Marichuy τον συγχωρεί και δημιουργούν σχέσεις πατέρας-κόρης.

Ύστερα, ο Juan Miguel παίρνει απόφαση πως η Marichuy δεν τον αγαπά και αποφασίζει να φύγει από το Mexico, αλλά πριν φύγει, η Marichuy θέλει να γυρίσει κοντά του. Μια μέρα πριν φύγει εκείνος πηγαίνει να την χαιρετίσει και να της πει πως φεύγει, έτσι εκείνη δεν του λεει πως τον αγαπάει. Αλλά, ενώ ταξιδεύει, η Onelia (η πεθερά του Juan Miguel) του τηλεφωνεί και του λεει πως η Marichuy είναι ακόμα τυφλή και έτσι εκείνος επιστρέφει και την βρίσκει στην εκκλησία του πάτερ Αnselmo. Προσπαθεί να της μιλήσει, εκείνη αρχίζει να τρέχει προκαλώντας ένα αυτοκίνητο να την χτυπήσει. Είναι καλά, αλλά λόγω του ατυχήματος δεν έχει ελπίδες να ξαναδεί ακόμα και με εγχείρηση. Έτσι ο Juan Miguel πηγαίνει για περετέρο σπουδές ώστε όταν γυρίσει να εγχειρήσει την Marichuy και να βρει το φως της.

Στο ταξίδι του, η Ana Julia, φίλη της Marichuy αρχίζει να γίνεται κακιά επειδή ζηλεύει την Marichuy. Όπως και η Estefania, κάνει τα πάντα για να κάνει την Marichuy  να μισήσει τον Juan Miguel. Όταν η Marichuy έχει όγκο στο κεφάλι και χρειάζεται εγχείρηση, ο πατέρας της δεν θέλει να την εγχειρήσει ο Juan Miguel ακόμα και αν είναι ο καλύτερος χειρουργός στο Mexico. Όταν ανακαλύπτει όμως πως η Marichuy είναι έτοιμη να πεθάνει, έρχεται στα συγκαλά του και αφήνει τον Juan Miguel να την εγχειρήσει. Η Ana Julia προσπαθεί να σταματήσει τον Juan Miguel επειδή θέλει η Marichuy να πεθάνει, αλλά δεν το πετυχαίνει. Ύστερα υπνωτίζει τον Juan Miguel και παριστάνει πως είχαν σεξουαλική επαφή.

Η Ana Julia υποστηρίζει πως είναι έγκυος από τον Χουάν, αλλά στην πραγματικότητα το παιδί είναι του Amador. Όταν ο Juan Miguel τελειώνει την εγχείρηση της Marichuy ο Vicente επιστρέφει και βοηθάει τον Amador να απαγάγει τον Rafael και όταν όλοι μαθαίνουν πως απείχθει, η Marichuy λεει πως δεν θα βγάλει τους επιδέσμους αν ο Rafael δεν είναι ασφαλής. Έτσι ο Juan Miguel τηλεφωνεί στον πατέρα του Rafael και του το λέει, ενώ ο Vincente τηλεφωνεί στην οικογένεια Velarde να τους πει για την απαγωγή του  Rafael. Ο Juan Miguel αναγνωρίζει την φωνή και λεει πως ζητάνε χρήματα, έτσι ο πατέρας του Rafael τους δίνει τα λεφτά και παίρνει τον Rafael πίσω. 

Η Marichuy μπορεί να δει ξανά, αλλά απορρίπτει τον Juan Miguel. Στην συνέχει αποφασίζει να φύγει με το μωρό και να βοηθήσει κι άλλους στον κόσμο που την χρειάζονται μαζί με έναν άλλο άντρα που επίσης είναι ερωτευμένος με την Marichuy. Ο Juan Miguel προσπαθεί να της πει πως μπορούν να είναι μαζί, αλλά η Marichuy δεν τον ακούει. Οι μέρες περνούν, μέχρις ότου ο Amador να αποκαλύψει την αλήθεια πως το παιδί της Ana Julia είναι στην πραγματικότητα δικό του. Η Ana Julia και ο Vicente πηγαίνουν να τον εμποδίσουν από το να πει την αλήθεια αλλά είναι είδη αργά. Η Ana Julia χάνει την ψυχραιμία της και προσπαθεί να πάρει το όπλο από τον Amador. Αυτό οδηγεί στον θάνατο του Vicente ο οποίος πυροβολείται καταλάθος. Η Marichuy τηλεφωνεί στον Juan Miguel για βοήθεια. Έτσι ο Juan Miguel έρχεται και τους λέει πως ο Vicente δεν μπορεί να ζήσει. Η Marichuy ευχαριστεί τον Juan Miguel για όλα όσα έχει κάνει. Οι δυο τους επιτέλους βρίσκονται ξανά μαζί. Επίσης ο Amador μπαίνει στην φυλακή.

Ενώ ο Juan Miguel και η Marichuy περνάνε την μέρα μαζί, η Marichuy παραδέχεται πως θέλει να γίνει ξανά γυναίκα του. Συμφωνεί και έτσι σχεδιάζουν να παντρευτούν. Την μέρα του γάμου τους, η Marichuy πηγαίνει στην εκκλησία για να ευχαριστήσει τον Θεο. Η Marichuy παίρνει γράμμα από τον Juan Miguel που φαίνεται έχει μια έκπληξη για κείνη. Αλλά η  Marichuy βλέπει πως είναι η Ana Julia, πριν προλάβει να ξεφύγει η Ana Julia την χτυπάει. Η Ana Julia αφήνει ένα γράμμα, λέγοντας πως αν η αγάπη του Juan Miguel δεν είναι για κείνη, τότε δεν είναι ούτε για την Marichuy. Η Ana Julia πηγαίνει την Marichuy σε ένα τροχόσπιτο (στο ίδιο όπου ο Amador είχε όμηρο τον Rafael). Η Ana Julia τότε βάζει φωτιά ώστε να σκοτώσει την ίδια, το αγέννητο μωρό της και την Marichuy. Τότε τα νερά της Ana Julia σπάνε. Παρ'όλο που η Ana Julia λέει στην Marichuy να την εγκαταλείψει εκεί, εκείνη την παίρνει και την ξεγεννάει. Η Ana Julia όμως πεθαίνει λόγω του πολύ καπνού που είχε εισπνεύσει, αλλά πριν πεθάνει ζητά συγχώρεση από την Marichuy για όλα τα κακά που της έχει προκαλέσει. Ο Juan Miguel πιστεύει πως η Marichury είναι νεκρή όταν βλέπει τις φλόγες, αλλά μετά την βλέπει να βγαίνει από πίσω κρατώντας στην αγκαλιά της το μωρό. Οι δυο τους αποφασίζουν να δώσουν το παιδί στην Purita και τον Adrian. Η Marichuy και ο Juan Miguel επιτέλους παντρεύονται και περνάνε τον μήνα του μέλιτός τους με την Mayita και τον Juanito. 

Η σειρά τελειώνει με την νέα οικογένεια να είναι ντυμένη στα άσπρα, παίζοντας ποδόσφαιρο στην παραλία, μαζί και ευτυχισμένοι, σαν μια μεγάλη ωραία οικογένεια που πέρασε από γενναίες 14!! 


alt